Voor leerkrachten

Energiebedrijf Eneco is de bedenker van Zowiezon voor meer zonnedaken op scholen. Samen met de onafhankelijke stichting Schooldakrevolutie helpt Eneco tientallen extra scholen verduurzamen. Zowiezon kent geen commerciële voorwaarden en de expertise van Schooldakrevolutie wordt op deze manier breder beschikbaar gemaakt.‚Äč 

> Snel aan de slag
> Antwoordbladen
> Communicatiemiddelen

Belangrijk onderdeel van het aanbod is de Zowiezon Toolbox. Deze is bestemd voor PO en bevat digitale en fysieke educatie- en communicatietools. De educatietools nemen leerlingen spelenderwijs mee in de verduurzaming van uw school. Met de communicatietools kan uw school de verduurzaming laten weten aan pers, ouders en omgeving. 

  • Voor wie: Groep 1-8
  • Onderwerp: (Duurzame) energie
  • Tijd: 15 minuten tot meerdaags project

Het digitale materiaal biedt voldoende houvast om zonder voorbereiding te behandelen. Meer algemene informatie vind je in de handout:


Vragen, of opmerkingen naar aanleiding van het materiaal?
Neem contact op met Eneco Groep via: educatie@eneco.com

Het uitgangspunt voor deze energielessen is dat we op weg zijn naar een wereld waarin we 100% duurzame energie gebruiken. Dat is de toekomst voor de leerlingen in de klas! De vraag is, hoe lang gaat het nog duren? Kunnen we er samen voor zorgen dat het wat sneller gaat?